Bouwval Gezocht en Gevonden
Blog over het ecologische opknapproces van een bouwval tot droomhuis in Wittgenstein (Duitsland) en de ervaringen als Nederlander in het buitenland
  • Blog
    • Algemeen
    • Duitsland
    • Gebouw
      • 1789 Schuur
      • Dak
      • Kelder
      • Oud Hotel
      • Schuur
    • Genieten
    • Onderweg
      • Elektrisch Rijden
    • Seizoenen
    • Techniek
      • Afvoer
      • Biomeiler
      • Electriciteit
      • Verwarmen
      • Water
    • Toerisme en Omgeving
    • Tuin en Natuur
    • Uncategorized
  • Stünzel
  • Toerisme
  • Over ons
    • Wensen
    • Contact
    • Garden volunteers wanted!
  • Technisch
    • Ecologisch bouwen
    • Maten en tekeningen
    • Biomeiler
    • Verwarming
    • Tempierungsysteem
  • Foto’s
  • Duits
  • Archief
  • Links
  • Blog
    • Algemeen
    • Duitsland
    • Gebouw
      • 1789 Schuur
      • Dak
      • Kelder
      • Oud Hotel
      • Schuur
    • Genieten
    • Onderweg
      • Elektrisch Rijden
    • Seizoenen
    • Techniek
      • Afvoer
      • Biomeiler
      • Electriciteit
      • Verwarmen
      • Water
    • Toerisme en Omgeving
    • Tuin en Natuur
    • Uncategorized
  • Stünzel
  • Toerisme
  • Over ons
    • Wensen
    • Contact
    • Garden volunteers wanted!
  • Technisch
    • Ecologisch bouwen
    • Maten en tekeningen
    • Biomeiler
    • Verwarming
    • Tempierungsysteem
  • Foto’s
  • Duits
  • Archief
  • Links
  • Home
  • /
  • Biomeiler
  • /
  • Techniek

Biomeiler na 10 maanden stabiel rond de 55 – 60 graden.

Eind April – Rond 60 graden

Hoog tijd voor een biomeiler update, de vorige update was in februari.

Sinds de winter rond 10 april toch echt wel over was, en er geen nacht temperaturen van -10 C meer werden bereikt, ben ik aanmerkelijk minder energie uit de biomeiler gaan onttrekken. Dit had gelijk effect op de temperatuur van de biomeiler, langzaam begon deze op te lopen en na drie weken werden weer temperaturen over de 60 C gemeten. Heb zelfs even helemaal geen energie genomen, en toen begon de biomeiler zelfs de 70 C te naderen.

Rond begin mei was de temperatuur in de verwarmde delen van het huis rond de 13/14 graden. Buiten fluctueert het de laatste drie weken van mei tussen de -2 en +17, gemiddeld ongeveer 9 dus. Met deze binnen temperatuur blijft het huis mooi droog en dat merk je. Het is een enorm verschil met voorgaande jaren, en je voelt duidelijk een beter binnen klimaat. Uiteraard heeft het tempierungs warmte afgifte systeem hier ook een grote rol in, ben blij dat het werkt in combienatie met de biomeiler.

begin juni (Stunzelfest)

Inmiddels is het eind augustus en de biomeiler is stabiel rond 50 a 60 graden. De bult is inmiddels aardig gekrompen, en dat heeft geresulteerd in een verzakking van de tyleen-slangen, die op zijn beurt de biomeiler-thermomterdraad hebben doen breken. Nu kunnen we dus niet meer zien bij de bult zelf hoe warm deze is, gelukkig kan ik nog wel van het binnenkomende water de temperatuur meten, en daar gaat het natuurlijk om.  Bij de volgende moeten we nog beter letten op deze verzakkingen en hiermee rekening houden bij de bouw.

Tomaten

Met de biomeiler is het uiteindelijk de kunst de energie afname nooit meer te laten zijn dan de hoeveelheid energie die de biomeiler kan leveren op een ieder moment. Dit vereist een nieuwe soort sturing die ik samen met mijn zoon en Stichting Biomeiler aan het ontwikkelen ben. Komende winter gaan we hiermee preciezer het vermogen meten door middel van temperatuur sensoren in de aan- en afvoer van warm biomeiler water, en we plaatsen sensoren in het afgifte systeem plus we  installeren een pompsnelheidsmeter. Met deze gegevens kunnen we ieder moment het vermogen van biomeiler bepalen, en daarmee de maximale afname regelen.

Voor dit ontwikkeltraject is een eindeloze hoeveelheid geduld en doorzettingsvermogen nodig, te meer omdat we dit naast ons gewone werk en studie doen, maar we komen er!

Oost Indische kers

Mijn grote hoop is nu dat de biomeiler het nog genoeg vermogen heeft om ons nog een winter door te helpen. Zoals het er nu naar uit ziet gaat dit lukken. Met Stünzelfest 2016 kunnen we dan top kwaliteit compost gaan verkopen. U kunt nu al vast reserveren.

Mid winter 2014/2015

 

Posted on 28 augustus 2015 by frank. This entry was posted in Biomeiler, Techniek and tagged biomeiler, verwarming. Bookmark the permalink.
Nog een keer de E1 en het Holzbildhauerfestival
De Pelgrim

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

    Krijg e-mail bij nieuwe artikelen

    Loading

    Tags

    afwerken (14) auto (10) badkamer (17) biomeiler (24) bloggen (7) bomen (10) brandhout (13) cultuur (6) dak (9) drama (6) elektra (11) financieel (9) hakken (8) hooischuur (12) houtstapel (7) idyllisch (7) internet (7) kamer 1 (7) kamer 2 (10) kloven (10) klussen (15) koud (9) leem (9) lekkage (8) mannenweekend (9) opruimen (8) oud en nieuw (9) publiciteit (8) sneeuw (6) steiger (9) stoken (19) stucwerk (10) temperierung (26) terugblik (12) tourisme (20) Tuin (11) vakantie (12) vakwerk (12) verrassingen (6) verven (15) verwarming (44) water (12) woonkamer (7) zonnecollector (6) zonnepaneel (9)

    Categorieën

    • Algemeen (75)
    • Duitsland (39)
    • Gebouw (101)
      • 1789 Schuur (1)
      • badkamer (2)
      • Dak (7)
      • Kamers (3)
      • Kelder (2)
      • keuken (3)
      • Oud Hotel (34)
      • Schuur (16)
      • toiletten (8)
      • Zolder (4)
    • Genieten (29)
    • Onderweg (12)
    • Seizoenen (26)
    • Techniek (72)
      • Afvoer (3)
      • Biomeiler (15)
      • Electriciteit (12)
      • Isolatie (5)
      • Leien (2)
      • Meet en Regeltechniek (5)
      • Verwarmen (34)
      • Water (13)
    • Toerisme en Omgeving (23)
    • Tuin en Natuur (25)

    Feedback

    • frank op Stucen met leem, en het stralingseffect
    • Marjolijn op Stucen met leem, en het stralingseffect
    • Sandra op Keukenmuur doorbraak
    • Anita op Keukenmuur doorbraak
    • frank op Keukenmuur doorbraak

Meta

  • Inloggen
  • Berichten feed
  • Reacties feed
  • WordPress.org

Linken naar deze site? Graag, gebruik: https://stunzel.nl

Ik link ook graag gerelateerde sites terug, laat het me weten via het contact formulier.

Deze blog is de vernieuwde versie van voorheen de Blogger blog: https://droomplek.blogspot.nl

© 2012-202X Frank Scholtens

Krijg e-mail bij nieuwe artikelen

Loading
Powered by